Завишени нива на нитрати са установени в няколко населени места в

...
Завишени нива на нитрати са установени в няколко населени места в
Коментари Харесай

Завишени нива на нитрати във водата в няколко населени места в Ямболска област

Завишени равнища на нитрати са открити в няколко населени места в Ямболска област, осведомят от Регионалната здравна ревизия. В публични чешми също са засечени отклонения от нормите. 

Нитрати над допустимите равнища са открити в питейната вода в селата Ханово, Ботево, Скалица и Овчи бунар, съобщи шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева. 

" Наличието на нитрати не може да се поправя по някакъв метод, предлага се на дребните деца, на бебетата да употребяват преварена вода. Тези нитрати, те са трайни тези отклонения в множеството случаи. Имат известна динамика през сезоните, зависи от количеството на преваляванията и употребата на земеделските региони ", сподели доктор Калчева. 

В селата Ботево, Палаузово, Джинот, Ситово и Малко Шарково е открито съществуване на „ коли форми “ в публичните чешми.

Причината за коли формите е недобрата стерилизация на водата, тъй че там където се открият коли форми се предписва хлориране на водите. 

Въпреки нарасналите равнища на подпочвените води в Ямбол през пролетните месеци, към момента няма отклонения в стойностите на питейната вода, добави Калчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР